Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

До Дня Соборності України у закладах освіти громади провели патріотичні заходи

Дата: 23.01.2023 10:56
Кількість переглядів: 747

День Соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення, яке увінчало соборницькі прагнення українців об’єднати усі українські землі в одній державі.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і суверенітет, а тому питання соборності, як базової цінності громадян країни та обов’язкової передумови успішного спротиву зовнішній агресії, залишається на порядку денному.

Подвиги Героїв України ХХІ століття доводять, що за 100 років бажання українців жити в соборній незалежній країні тільки укріпилося. І це бажання, яке тече у жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.

Традиційно, у закладах освіти громади відбувся марафон патріотичних заходів, присвячених Дню Соборності України, об’єднаних цьогоріч гаслом «Україна соборна. Разом до перемоги!».

З метою вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, консолідації історичної пам’яті нації, у закладах освіти громади, зокрема були організовані та проведені:

  • уроки соборності: «Соборність України соборність наших душ», «Моя Україна Соборна держава», «Єдина, вільна, незалежна...»;
  • круглі столи: «Історія та сьогодення української Соборності», «Єднання заради незалежності», «Соборність дорогою ціною: історія та сучасність»;
  • виховні заходи, з використанням інноваційних методів: «Значення Акта Злуки для сьогодення», «Соборна Україна – одвічна мрія народу», «Українці у боротьбі за створення власної держави»;
  • літературні флешмоби, квести, ігри-вікторини: «Ми разом! Ми одна країна!», «Як я знаю Україну, «З Україною в серці», «Єднання заради Незалежності», «Історія вчить – єднаймося»;
  • патріотичні читання та історичні екскурси;
  • перегляд тематичних презентацій та документальних фільмів;
  • флешмоби малюнків: «Україна єдина країна», «Україна – рідний дім», «Ми – це Україна».
  • у шкільних бібліотеках оформлені тематичні виставки художньої літератури та творів мистецтва: «Україна: історія і сьогодення», «Соборна Україна – вільна держава».

Здобувачі освіти Пулинського ліцею, серед іншого, продемонстрували відеопроєкт «Капсула часу з посланням у майбутнє».

Крім цього, школярі та вихованці закладів освіти Пулинської громади разом із педагогічними колективами долучилися до Всеукраїнського патріотичного флешмобу «Нитка єдності», який символізує, що наша держава є єдиною, нерозривною та непереможною.

Варто відзначити, що деякі заходи до Дня Соборності через оголошену в регіоні повітряну тривогу довелося проводити в укриттях, проте це не стало на заваді тим, у кого в серцях живе непідробна любов до України. І навіть у сховищі, тримаючи у руках власноруч змайстровані прапорці, школярі створили ланцюжок єдності України.

Освітяни, напередодні визначного свята українського державотворення попіклувалися і про тих, хто сьогодні стоїть на варті нашої незалежності та суверенітету. Незламним Захисникам і Захисницям передали окопні свічки, маскувальні сітки, теплий одяг, медикаменти, смаколики і, звичайно, наповнені любов’ю і підтримкою, малюнки та «заговорені» янголи-обереги.

Заходи, проведені у ці дні, сприяли усвідомленню того, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка.

Детальніша інформація про проведення заходів висвітлена на офіційних вебсайтах закладів освіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь