Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Бібліотека селищної ради в пошуках нових форм роботи: онлайн-презентація книг Оскара Бреніф

Дата: 24.02.2021 14:25
Кількість переглядів: 271

Діти багато запитують. У них безліч різних запитань, часто дуже важливих. Що ж робити?Чи мусять батьки на них відповідати?Чому батьки відповідають замість самої дитини?

Автор не закликає батьків узагалі не відповідати дитині: відповідь батьків може допомогти їй у становленні особистості. Проте дорослі також мають навчити дитину самостійно мислити та робити висновки, думати, бути незалежною у своїх судженнях, брати на себе відповідальність.

У книжках серії «Мистецтво мислити» до кожного запитання автор пропонує не одну, а кілька відповідей. Деякі очевидні, деякі загадкові, деякі дивні, а деякі просто спантеличують. І кожна породжує нові запитання, адже роздуми – це шлях без кінця.

Можливо, запитання залишаться без відповідей. Тим краще. Відповіді не завжди потрібні. Запитання може бути вартісне саме собою, оскільки втілює прекрасне завдання, яке має суть і цінність. Життя, любов, краса та добро завжди лишатимуться запитаннями.

 Однак запитання окреслюють шлях. Досліджуймо їх, сприймаймо як справжніх друзів, які не дають задрімати. Ведімо діалог, який, повірте, буде однаковою мірою цінний і дітям, і дорослим.

Фото без опису

Ольга Буланова, бібліотекарка

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь