Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Повідомлення

Дата: 17.07.2018 10:47
Кількість переглядів: 715

Бердичівське управління магістральних газопроводів доводить до відома виконкомів сільських, районних міських та обласної ради народних депутатів, будівельних організацій, установ та всіх землекористувачів і населення про те, що територію Пулинського району перетинає система магістральних газопроводів високого тиску і відводів від них.

 Поруч з газопроводами у 8-12 м прокладені кабельні лінії зв’язку і телемеханіки. За межами населених пунктів споруджені газорозподільні станції (ГРС).

Магістральні газопроводи та їх споруди, що працюють під робочим тиском 55 атмосфер, є об’єктами підвищеної небезпеки, які в разі аварії чи пошкодження можуть призвести до загибелі людей, знищення будівель і споруд, припинення на тривалий час газопостачання споживачам і нанесення великих збитків господарствам і населенню.

А тому, згідно з вимогами Закону України «Про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів» встановлена охоронна зона, ширина якої залежить від діаметра газопроводу та складає 100 м від вісі. Охоронна зона для газорозподільних станцій (від огорожі) складає 150 м.

Визначення границь охоронних зон газопроводів та уточнення їх в натурі здійснюється експлуатуючою організацією (Бердичівським ЛВУ МГ).

НА ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНКАХ, РОЗТАШОВАНИХ У МЕЖАХ ОХОРОННИХ ЗОН, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- будувати житлові будинки, виробничі чи інші будівлі та споруди, громадські будівлі;

- розміщувати автозаправні та авто газозаправні станції і склади пально-мастильних матеріалів;

- будувати гаражі, автостоянки та господарські споруди;

- влаштовувати звалища;

- розміщувати спортивні майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей;

- будувати огорожі для відокремлення земельних ділянок приватної власності, лісових ділянок, садів тощо;

 - зберігати сіно і солому, розбивати польові стани і табори для худоби, розміщувати пересувні та стаціонарні пасіки;

- висаджувати багаторічні насадження;

- облаштовувати цвинтарі, скотомогильники;

- переорювати під’їзні шляхи та відомчі технологічні дороги до магістральних газопроводів;

- розводити вогонь і розміщувати відкриті та закриті джерела вогню.

Будівельні, ремонтні земляні, вибухові роботи на земельних ділянках, розташованих в охоронних зонах, у місцях, де магістральні трубопроводи проходять через водні об’єкти. Болота, а також всі інші роботи, пов’язані з розробкою ґрунту на глибині більше 30 см на таких земельних ділянках, проводяться лише на підставі письмового погодження з підприємствами магістральних трубопроводів.

Посадові особи або громадяни, які виявили пошкодження об’єктів магістральних газопроводів чи витікання продукту з нього, зобов’язані негайно повідомити про це підприємство магістральних трубопроводів, центральний орган виконавчої влади з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, Міністерство внутрішніх справ або місцевий орган місцевого самоврядування, або безпосередньо Бердичівське ЛВУ МГ за тел.: (04143) 7-62-03 та (04143) 4-61-61. У диспетчерській цілодобово чергує оперативний персонал.

Місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також органи МВС у межах повноважень, визначених Законом, сприяють підприємствам магістральних трубопроводів у забезпеченні виконання вимог цього Закону.

Юридичні та фізичні особи за порушення Закону України «Про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів» несуть відповідальність згідно із законодавством.

Фото без описуВ. Лохман, начальник Бердичівського ЛВУ МГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь